Menu

Čokoladna torta za pse ili kako smo čuvali Ruby

Prvi put kad je Lana ugledala Ruby, znala sam da smo u nevolji. Zamalo je pregazila dvoje ljudi autom, parkirala se u krivo, izletila iz auta i bacila se na koljena ispred te male, mazeći je sveudilj. Nije čak susjedu rekla niti dobar dan. Mene je zaboravila u autu, raspravljajući s njim o pravilnoj prehrani za štene. To joj je i inače profesionalna deformacija, čim vidi psa jednostavno mora pitati vlasnika što taj pas jede.


Da smo u stvarno ozbiljnoj nevolji, znala sam kad je susjed Jozo otišao na brod, a Lana se ponudila pomoći oko Ruby. "Sve što treba"- bile su njene riječi.

I tako smo šetali malu skoro svaku večer. Cijelo susjedstvo se zaljubilo u nju na prvi pogled., a ja kao da više nisam ni postojala. Mala jest slatka, ali pravila pristojnosti nalažu da se svi psi u društvu jednako maze.

Problem je nastao kad je susjeda morala otići na putovanje. Naime, netko je trebao uskočiti ta četiri dana i čuvati Ruby. Pogodite tko se oduševljeno ponudio. Ne ja, svakako.

Zaboravila je da je davne 1999. i 2000. odgajala dva štenca i da je čvrsto sama sebi obećala da nikad više neće imati štene (i od tada udomljavala samo odrasle pse).

I tako je Ruby uletila kao tornado u naše živote. A i u kuću. Jer ta mala je imala energije ko u priči. Bila je na svim mjestima u isto vrijeme, na stolu, na podu, na kauču, žvakala korijenje od orhideja... Stvari su konstantno padale, Ruby je trčala mahnito, Lana je trčala za njom. Pila je vodu iz akvarija (Lana je poslije zabrinuto brojala ribe), i jela hranu za ribe. Jedino što je pomagalo, bila je hrana. Točnije poslastice.

Lukša je pozvan u pomoć i momak se doselio. Odmah je postao zadužen za šetanje pasa, kupovinu namirnica i odnošenje smeća. Problem je bio što Ruby nije htjela šetati s njim, pa bi nosio po 4-5 ogromnih vreća smeća u jednoj ruci, a u Ruby u drugoj. Odustao je od članstva u teretani, jer je ovdje dizao i nosio sasvim dovoljno i to besplatno, a teretana se ipak plaća.

To su bila četiri dana kompletnog užasa, jer Ruby se stalno htjela igrati, a ja sam samo željela da me svi ostave na miru.

Preporodila sam se kad je konačno otišla (i Lukša skupa sa mnom), a Lana je za njom danima plakala.
Pošto je Ruby najslađe pseto na svijetu (Lanine riječi, ne moje), danas smo odabrali i najslađu poslasticu - pasju tortu od čokolade koja ne sadrži ni komadić čokolade!

Za nju će vam trebati:
  • pasja čokolada (pomiješajte pola šalice mljevenog rogača i pola šalice tekućeg kokosovog ulja)
  • 2 jaja
  • 100 g kuhane jetrice
  • 100 g sirovog batata
  • 2 šalice kefira (mi preferiramo kozji)
  • 2 šalice heljdinog brašna
Jaja dobro izraditi mikserom (barem 5 minuta) i dodati pasju čokoladu:

aviary image 1615192486844
Prebaciti smjesu u kalup promjera 20 cm:
aviary image 1615192564556 copy

Smjesu peći na 170 stupnjeva 90 minuta. Nakon 90 minuta ugasite pećnicu,a biskvit ostavite da se u njoj ohladi.
aviary image 1615192553956

Krema:
Pomiješajte 150 g kuhane jetrice i napravljenu pseću čokoladu
  • Kad se biskvit ispeče i ohladi, prerežite ga napola i nanesite kremu između dvije kore i na vrh torte.
  • Tortu ukrasite pasjim čokolatinima...

aviary image 1615194415962

...i servirajte oduševljenim četveronošcima:

aviary image 1615977692086


Ukoliko napravite nešto po našim receptima, pošaljite nam slike u
inbox fb stranice Larina kuhinja.
Pratite nas i dalje na Facebook stranicama
Pasji život by Rujana Jeger i Larina kuhinja, kao i ovdje na Pasjem životu.

 Pusa, Lara

VAŽNO:
Neki psi nepovoljno reagiraju na novu vrstu hrane, pa se može javiti povraćanje, proljev ili alergija. Ukoliko smatrate da je vaš pas osjetljiv, popričajte s veterinarom. Preporučena dnevna doza je najviše 1 komad torte. Ukoliko date više od preporučene doze, smanjite količinu hrane u dnevnom obroku, kako bi vaš pas ostao na idealnoj tjelesnoj težini, a samim time i zdrav


Pasji život™

   

KOMENTARI

Share
back to top