Menu

Dobrila Berković Magdalenić - The Dog, pardon - The Big Chello Book

Možda ćete se zapitati kakve veze ima violončelo s psima.
U stvari nema. Ili ima, prosudite sami:
Ovo su neke od stranica iz početnice za violončelo zvane The Big Cello Book  "Play as you sing - Sing as you play", koju moja draga susjeda Dobrila Berković-Magdalenić (a koju sam, pogađate, upoznala šetajući pse) uređuje za američko tržište, pa su i pjesmice pretežno engleske i američke. Dobrila je autorica metode, a ilustracije su samo prateći dio, napravljen iz zabave - jer kako kaže: najveći je gušt raditi nešto izvan svoje profesije!
Ali znate kako to ide kada nekoga znate samo iz psećeg parka - ja obično ne znam niti koje su ljudi profesije niti me zanima njihov imovinski status, a najčešće ne znam niti kako se zovu. Tako da mi je bilo drago kada sam, spontano, u šetnji tako jedne večeri otkrila da je "gospođa s Pikom" glazbena pedagoginja svjetskog glasa i nositeljica mnogih domaćih i međunarodnih nagrada - a onda smo usput još i otkrile da poznajemo hrpu zajedničkih ljudi.... Psi su tako, eto, opet odradili koristan posao spajajući ljude koji se možda drugačije nikada ne bi niti upoznali.


Dobrila i Pika
Dobrila Berković-Magdalenić i Pika

Izdavač ove knjige je Amazon, a u njoj je osim teorijskog dijela i 130 sustavno i metodički poredanih pjesmica.
Da stvar bude još zanimljivija, ova pjesmica ispod mi je bila potpuno iznenađenje - naime, radi se o pjesmici koju sam prepoznala jer je bila dio mog djetinjstva! Ne, nisam pjevala u zboru niti išta slično - naime, uvijek ju je pjevao moj bratić kada bi ga djed ribao u kadi, a ja sam do danas, eto, bila uvjerena da ju je on i izmislio! Međutim, googlajući sam otkrila da se radi o izviđačkoj pjesmici na izmišljenom jeziku....
I da, taj moj bratić ima petnaestogodišnju kćer moje pokojne Chili, za koju se nadam da će dočekati osamnaest poput svoje majke! (ako ste čitali knjigu, znate kako je došlo do ove neželjene trudnoće :)

ging

pv5

pv4

pv3

pv1

pv

vp9
vp11

vp12
Ako imate nekoga tko tek počinje učiti svirati violončelo - ova je knjiga, objavljena u nakladi Profila 2009. (uz druge ilustracije) idealan božićni dar!KOMENTARI

Share
back to top
The most visited gambling websites in The UK