Menu

Vetzy app - zanimljiva opcija za vlasnike ali i veterinare!

Kao što sam već pisala, prije koji mjesec je lansirana prva hrvatska aplikacija za televeterinu, Vetzy (više o tome pročitajte ovdje).

Kako vlasnici kućnih ljubimaca, (a znam to i iz vlastitog iskustva, jer i mene često svašta pitaju, a nisam niti sama sramežljiva kad imam prilike rešetati veterinare) često imaju dosta pitanja koja se ne tiču nekog hitnog problema ili dijagnoze, Vetzy može biti odličan izvor dodatnih informacija. To naravno ne isključuje da treba imati “svog” veterinara (ili više njih :)) koji je detaljno upoznat sa zdravstvenim stanjem ljubimca. Vetzy je zgodan za dodatna pitanja i nedoumice, koja je možda nezgodno postavljati dok drugi pacijenti čekaju na red ili dok je vlasnik u rastrojenom psihičkom stanju zbog neke akutne dijagnoze.

Takodjer je koristan i za pitanja o ponašanju ljubimca, jer tijekom video poziva veterinar može vidjeti životinju u njezinom normalnom okruženju. To je važno jer svi znamo kako se u ambulantama životinje pod utjecajem adrenalina najčešće drugačije ponašaju, a tako se i neke stvari teže mogu dijagnosticirati. Također možemo postavljati pitanja o putovanjima (počevši od zakonskih okvira i potrebne dokumentacije, do osnovnih potreba ljubimca tijekom putovanja), prevenciji, cijepljenju i svemu ostalome što nam padne na pamet u slobodno vrijeme.

Kad sam prvi put čula za Vetzy, spomenula sam ga jednoj prijateljici veterinarki, a ona me pogledala s čuđenjem i rekla: “Pa tko će si još to htjeti natovariti na vrat, pored svih klijenata koji zovu u svako doba dana i noći?”

Moram priznati da nisam o tome razmišljala, pogotovo ne kao klijentica koja ponekad zove u svako doba dana i noći (ali se trudim da ne zovem iste prijatelje i poznanike veterinare, nego malo šaram, da ne upadnem nekome u žešću nemilost :))...

Pa kako sam i obećala – njoj, ali i sebi – zamolila sam osnivača Vetzyja, Alena Pecirepa, da mi nađe nekog njihovog djelatnika ili djelatnicu pripravnog na rešetanje!

Na moju molbu za intervju se odazvala Đurđica Martinović, koja je 2011 završila Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, odsjek Veterinarska medicina.
Od 2012 do danas je kontinuirano zaposlena u veterinarskoj praksi.
Za sebe kaže da ima najviše iskustva s malim životinjama, iako je radila u dvije veterinarske stanice, pa je upoznata i sa liječenjem velikih životinja, kao i admistracijom u veterinarskim organizacijama. Najviše se bavila preventivom i zaštitom, te dijagnostikom, terapijskim procedurama kao i kirurgijom mekih tikva. Zadnje tri godine je voditeljica veterinarske ljekarne Zoo Vili, a odnedavno i Vetzy tima.

Djurdjica Vetzy

Dr. Martinović dok je radila u maloj praksi
 
Zanimalo me je za početak, kakvi su kriteriji da se neki veterinar priključi platformi Vetzy i tko određuje smije li se nekog veterinara primiti i na osnovu čega - kao što sam i pretpostavila, potrebno je imati veterinarsku licencu, odnosno odobrenje za rad od strane Veterinarske Komore, kao i položen državni stručni ispit.

Veterinar koji želi raditi za Vetzy ne mora nužno već biti zaposlen u nekoj veterinarskoj ambulanti ili klinici, ali je potrebno da ima višegodišnje iskustvo u ambulantnoj praksi. Provjeru znanja vrši ovlašteni veterinar koji je već zaposlen na platformi, kroz pitanja o dosadašnjem radnom iskustvu potencijalnog djelatnika, navodi dr. Martinović.

Nadalje me zanimalo vladaju li zaposleni veterinari stranim jezicima, jer vjerujem da će Vetzy biti izrazito koristan strancima koji ovamo dolaze na odmor – ali mislili su i na to: svi zaposlenici se služe engleskim jezikom, tako da će i stranci bez problema moći obaviti video pozive, a u planu je i suradnja sa veterinarskim klinikama, pa će ubuduće biti moguće zakazati poziv specijalističkim klinikama, također preko platforme.

“Ono što je mene osobno privuklo da se prijavim je ta fleksibinost radnog vremena. Dugo sam radila u ambulanti, a zadnje tri godine sam voditeljica veterinarske ljekarne. To mi ostavlja slobodnog vremena da se organiziram i upišem u raspored termine koji mi odgovaraju. Radno vrijeme je posve fleksibilno. Sigurno da Vetzy može biti privlačniji onim kolegama koji više nisu u praksi, ali vjerujem da bi mogao biti zanimljiv i onima koji još uvijek aktivno rade - mogućnost dodatne zarade nikada nije na odmet!” zaključuje dr. Martinović

Na kraju smo se složile da u stvari veterinar koji radi svaki dan u praksi skoro nikad ne može naplatiti savjete (a klijenti uvijek imaju pitanja), iako tako doslovno daruje svoje znanje stečeno školovanjem. Tako da app ispada dobra kompenzacija.

djurdjica vetzy2
Dr. Martinović s ljubimicama Dinom i Lisom

Meni osobno je, nakon svega što sam istražila o Vetzyju – osim mogućnosti da dođem do veterinara bilo kad i bilo gdje, 0-24 sata dnevno, vrh to da dobiveni savjet i samog veterinara nakon razgovora mogu ocijeniti! Naravno, moguće je recenzirati i aplikaciju kao takvu, ali nama koji šaptom razmjenjujemo brojeve telefona pouzdanih veterinara a nekad ih i ljubomorno čuvamo – ovo prvo će biti daleko korisnije!


Moj savjet prije odlaska na more (da, znam da je rano, ali tko mi brani da maštam;)), pogotovo ako idete na otoke bez veterinara, kao ja – skinite app prije putovanja!

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=vetzy.app
Apple https://apps.apple.com/hr/app/vetzy/id1660207069?l=hr
Huawei https://appgallery.huawei.com/app/C107511901

Napisala, bezobrazno nos zabila i sasvim sigurno će debelo iskoristiti: Rujana Jeger

KOMENTARI

Share
back to top